De mens evolueert door naar binnen te kijken

SCHRIJF JE IN – Als je nog geen wachtwoord hebt om toegang te krijgen tot de exclusieve artikels, schrijf je dan gratis in. Dit kan je doen op het einde van elke post. Op die manier kunnen we je dan een wachtwoord per mail sturen.         ORIGINELE TEKSTEN  voor diepzinnige reflecties.          INFORMATIE over alternatieve gezondheids- en welzijnsopties.          
Pieces Zilverzwart5609553 Dames SandalenWehkamp 65 Zilverzwart5609553 Pieces 65 Dames Dames Pieces SandalenWehkamp SandalenWehkamp j43A5RL
VERRASSENDE GEZICHTSPUNTEN over praktische thema’s.          NIEUWS over spiritualiteit en innerlijke evolutie.           Reële en persoonlijke.GETUIGENISSEN.          ANTWOORDEN op complexe vragen.          INTERNATIONALE EFVENEMENTEN rond persoonlijke ontwikkeling.          OPLEIDINGSCICLI met een tewerkstellingsperspectief.
Pieces Zilverzwart5609553 Dames SandalenWehkamp 65 Zilverzwart5609553 Pieces 65 Dames Dames Pieces SandalenWehkamp SandalenWehkamp j43A5RL
  • Pieces Zilverzwart5609553 Dames SandalenWehkamp 65 Zilverzwart5609553 Pieces 65 Dames Dames Pieces SandalenWehkamp SandalenWehkamp j43A5RL
maart 5, 2017 532 0 Commentaren
Pieces Zilverzwart5609553 Dames SandalenWehkamp 65 Zilverzwart5609553 Pieces 65 Dames Dames Pieces SandalenWehkamp SandalenWehkamp j43A5RL

Hoe de problemen van haat, wrok, jaloezie en de machtsstrijd in de spirituele ayahuasca-sector oplossen?

Doordat de meeste mensen belang hechten aan “wat er gezegd wordt” en door de geloofwaardigheid die men hecht aan alles wat men over iemand zegt – vooral dan het negatieve -, zijn er verschillende manieren om iemand te vernietigen, te marginaliseren en zelfs te haten. Dergelijke houding toont aan dat wij mensen een urgente nood hebben aan het geloof dat de ander slecht is of slechter, niet correct, gevaarlijk of bedreigend. Het is mogelijk dat men vanuit een minderwaardigheidsgevoel de anderen moet misprijzen, degraderen zodat die niet superieur lijken ten opzichte van ons. Maar de beweegredenen van deze houding zitten veel dieper.

“DEMONISEREN” betekent iemand als slecht of als bedreigend afschilderen of doen voorkomen. Het is proberen aan te tonen dat iemand slecht is voor de maatschappij.

Wanneer men iemand demoniseert, is men bereid om veroordeeld te worden, gelyncht, bekritiseerd, gehaat, verworpen… Vooraleer iemand te demoniseren is het zelfs goed om hem/haar te verafgoden zodat de val nog dieper is.

Vanwaar komt die noodzaak om de ander te elimineren?

Pieces Zilverzwart5609553 Dames SandalenWehkamp 65 Zilverzwart5609553 Pieces 65 Dames Dames Pieces SandalenWehkamp SandalenWehkamp j43A5RL

Omdat die anders denkt of verschillend is? Omdat die persoon iets duidelijk maakt wat ons niet aanstaat? Omdat die werkelijk en aanwijsbaar slecht, gevaarlijk en afstotelijk is? Omdat die dingen zegt die verschillend of confronterend zijn? Omdat die niet akkoord gaat met andere overtuigingen? Omdat hij een sociale overlast is? Omdat de meerderheid er problemen mee heeft dat hij erkend wordt of aanzien wordt als een autoriteit? Omdat hij aanzien wordt als concurrentie in een interessestrijd?

Ik nodig je uit om je diep te bezinnen over deze woorden van Osho:

Hoe kan je met de ogen van liefde naar de anderen kijken, als je plots iemand ontmoet die jij aanschouwt als duivel of vijand?

Het zelfbedrog van vele pseudo-spirituelen of pseudo-verlichten is dat ze liefde, eenheid en genezing prediken maar dat ze zich het recht toe eigenen om de anderen te bekijken alsof ze verkeerd of slecht zijn. Ze demoniseren en manipuleren anderen om die persoon ook te bekritiseren en vernietigen. Dit is op dit moment een gangbare houding binnen de spirituele en ayahuasca-wereld.

Ikzelf ben gedemoniseerd geworden door een groot deel van de Ayahuasca-gemeenschap. Die houding heeft een ongemakkelijke realiteit duidelijk gemaakt voor diegenen die me demoniseren en die ik nu ga uiteenzetten. Ik word aangewezen als een vijand van ayahuasca. Ik krijg vele berichten toegestuurd die me waarschuwen dat de ayahuasca me zal doden, dat ik een ongeluk zal krijgen. Het wordt op een toon gezegd die laat blijken dat ze wensen wat ze voorspellen. Dit alles kan niet van een open hart komen, noch van een ontwaakt bewustzijn. Het is overduidelijk dat hier een dichotomie bestaat, een dubbele boodschap, een verdeeldheid. Langs de ene kant spreken ze over het heilige, en langs de andere kant minachten en haten ze. Bekijk dit voorbeeld; een bericht dat ik heb ontvangen van Odraude Oironrt (van Toluca de Lerdo).

“Het is triestig dat er personen zoals jij bestaan die de voorouderlijke markt prostitueren. Je bent een afwijking, een persoon zonder scrupules, een geldwolf die geen idee heeft van wat spiritualiteit is. Je ben een schande en schaamte voor de personen die echt ayahuasca respecteren”.

Het is evident dat deze mensen zich op een heilig of spiritueel pad bevinden maar dat ze dat nog op een theoretische of ingebeelde manier beleven. Maar het is goed dat het zo is want men moet ergens beginnen. Als mijn publieke beeld deze noodzaak om me te demoniseren in hen activeert, dan lijkt het me nuttig dat elkeen van hen deze situatie aangrijpt om naar zichzelf te kijken en zich bewust te worden van de incompatibiliteit die er schuilt in hun houding met wat hun ziel voor zichzelf zoekt.

Dit weekend was ik in Indië aan het uitrusten op een zuidelijk strand, aan het schrijven, tijd aan het doorbrengen met vrienden, aan het praten en natuurlijk ook liederen – die eerder gebeden vanuit mijn hart zijn- aan het zingen. Ik bid opdat absoluut alle personen die ayahuasca nemen in de hele wereld dit met het nodige respect doen en dat allen mogen beschermd en geleid worden door de energieën van heling en genezing die veel verder reiken dan onze tegenstrijdige en ziekelijke houdingen.

Allen die op één of andere manier met het bewustzijn, de genezing, de transcendentie, de spiritualiteit of de transformatie van mensen werken, moeten herkennen dat – enkel vanuit een spirituele eenheid en vanuit het hart van ons allen – we een energie van integriteit en zuiverheid kunnen creëren die met grote kracht naar de wereld uitgaat. Vanuit de verdeeldheid lost de energie van genezing zichzelf op en ze vervormt zich. Vanuit de eenheid kan men een kritische massa bereiken die de kracht heeft om elke uithoek van de wereld te bereiken maar zonder bekeringsdrang, enkel om op een onvoorwaardelijke manier de verbreiding van de helingsenergie te ondersteunen; een energie wiens eigenste natuur een ontwaakt bewustzijn bewerkstelligt en een hart dat open staat voor de liefde.

Ik nodig diegenen die me demoniseren uit tot verzoening, tot eenheid, tot vergiffenis. Jullie zijn allen uitgenodigd, als jullie willen, aan onze activiteiten en evenementen deel te nemen. Niet om ons te ondersteunen maar om jullie met hart en respect te verbinden met wat we doen, ook al is dat anders dan wat anderen doen. We zijn bereid en staan open om iedereen die werkt met dezelfde helende intentie, ook al doen ze dat anders dan ons, te ondersteunen. Welke zin heeft het om stenen te gooien op onze dakpannen?

Het tijdperk van competitie, van jaloezie, van wrok en slechte gevoelens ligt achter ons. Er is nu geen tijd en plaats meer om zich te wijden aan de vernieling. De mensen die willen evolueren en hun bewustzijn willen verruimen, ook al voelen ze zich slecht, zijn ze slapende, verloren of bevinden ze zich in een precaire zoektocht, zijn intelligent genoeg om zich bewust te zijn van het feit dat wie oorlog voert, niet waardig is om gehoord te worden en noch minder om gevolgd te worden.

Laat ons ons verenigen in het opbouwwerk, in de onvoorwaardelijke aanvaarding, in het wederzijds respect, in het gevoel van dankbaarheid voor de ander omdat die is wie hij/zij is en de dingen doet zoals hij/zij doet.

Alberto José Varela

 

Schrijf je in om exclusieve artikels en meer info te krijgen over onze activiteiten:Tamaris Sandalen Nl Iy6gyf7bv Frontrunner Zwart XnOw8k0P


DamesManfield Donkergroene Hak Suède Sandalen Met 8OkX0wnP

Please, leave us a comment

Your email address will not be publicly shown. Required fields *

Kies een andere taal
  • Deutschland
  • España
  • France
  • Italy
  • Portugal
  • United Kingdom
Mush SandalsMen Hiking In Original Style Ninja 2019Urban 3jqA45LR
79972 Leder Flops Sandalen Design Flip Damen Nieten Zehentrenner 0OPwX8kn